Mina 7 vildaste drömmar

maj 03, 2015

Alla har vi väl drömmar. Saker som vi längtar efter att göra. Eller bara uppleva. Jag har en hel hög, och jag önskar verkligen att jag hade all tid i världen (och lite pengar) som skulle göra det möjligt för mig att genomföra allihop.
När jag vill göra något så har jag verkligen svårt att bara låta det ta den tid det tar. Helst vill jag göra det nu, på stört, eller varför inte igår? Men det är väl så med idéer och drömmar. De är ju så underbara just för att man verkligen vill uppfylla dem, och drivet man får av det. Jag tänkte bjuda på min alldeles egna "bucket list", och så får vi väl se hur lång tid det tar att beta av den!


1. Vandra/Skida hela Kungsleden. 

Den här punkten är faktiskt inte alls särskilt långt borta. Hela Kungsleden är 42 mil lång och skulle ta ungefär 20 dagar att genomföra. Plus någon vilodag i det fantastiska fjäll-landskapet. Om det nu inte skulle vara så att jag får jobb i sommar så kan det vara mycket möjligt att jag drar iväg på tur istället.
Tältning efter Kungsleden, Ammarnäsfjällen, 2012


2. Cykla runt södra Sverige.

Jag är norrlänning. 100%. Jag är så mycket norrlänning att södra Sverige (alltså söder om Gävle) känns exotiskt. Jag skulle vilja cykla genom de öppna landskapen i Skåne, bland rapsfälten och bland de fantastiska bokskogarna. Jag vill cykla genom små genuina byar med loppisar, gårdsbutiker och caféer.
Ullångerleden med morfar, 2013


3. Vandra hela Colorado Trail, USA.

Colorado är en dröm. En sån där plats på jorden som jag bara känner att jag måste uppleva innan jag dör. Rocky Mountains med alla så kallade 14:ers (berg högre än 14 000 feet), vandringsleder i massor och så såklart Colorado Trail som går från Denver till Durango, 782 kilometer, mitt ibland dessa höga berg. Utmaningen i denna vandring ligger inte bara i att det tar 5-6 veckor att genomföra, utan leden startar i statens huvudstad Denver som ligger på 1609 m.ö.h. Och inte går leden utför inte...
Självporträtt, Pieljekaise, 2012

4. Springa ett arrangerat lopp.

Jag tycker inte alls att det är särskilt roligt att springa. Men om jag skulle anmäla mig till ett lopp så tror jag att motivationen skulle öka. Jag har ett lopp i sikte; MittLivsStiL-loppet den 23 maj som är ett 7,4 km långt terränglopp vid LTU i Luleå. Helt genomförbart, alltså. Jag har ju sprungit längre än så. Nu gäller det bara att faktiskt anmäla sig, kämpa för att få en bra tid och ha roligt!
Löptur runt Bjästa, Örnsköldsvik, 2012

5.  Resa till Nashville, USA.

I tio år har jag fullkomligt älskat Country. Det går som inte riktigt att beskriva. Jag bara älskar det. Och därför känns det dumt om inte Nashville skulle ligga på min Bucket List. Även fast jag vet att Nashville inte bara är countrybarer fulla med laidback-människor i boots och hatt så måste jag dit. Jag ska bara dit.
Självporträtt, 2011

6. Vandra Höga Kusten-leden.

Den här skulle nog egentligen inte ligga på listan om det inte vore för historien. Under min sista termin på fjälledarlinjen i Storuman så hade jag fortfarande inte genomfört någon av alla min idéer på projekt där 8 veckor av utbildningen var avsatta just för detta. Under våren slog det mig att jag kunde gå Höga Kusten-leden själv och jag redovisade min plan under sista veckan på skolan. Självklart har detta aldrig blivit av och jag grämer mig över att jag inte insåg tidigare vilken chans jag hade att förvalta dessa 8 veckor och bara äventyra. Jag hade kunnat göra massa roliga saker OCH fått csn-bidraget på kontot. Hur som helst så känner jag att jag måste genomföra den här turen för att kunna avsluta hela den här projekt-delen av utbildningen. För min egen skull.
Höga Kusten sett från toppen av Skuleberget, 2012

7. Turskida med min bästa vän.

Att åka på tur på vårvintern är helt fantastiskt. Med skidor och pulka. En dröm jag har är att få åka på tur med min hund. Att han kan följa med och dra sin egen packning med hjälp av en hundskakel. Kanske blir det Stekenjokkturen nästa år?
Treveckorstur i Vindelfjällen, 2013


Vad har du för drömmar som du vill uppfylla? Har du en egen Bucket List? Dela med dig av dina äventyr i kommentarsfältet!

Du Kanske Också Gillar

4 kommentarer

 1. Vilken fantastisk blogg du har!

  SvaraRadera
 2. Härlig lista och härliga drömmar! Jag är lite ny på "frilufsandet" så jag har inte hunnit få så specifika drömmar än :) Men suger åt mig all inspiration och tänker att det är helt fantastiskt med så mycket som finns att upptäcka och uppleva...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är säker på att drömmarna poppar upp fortare än du tror! Det finns så mycket att utforska. Jag tar gärna del av dina drömmar när de dyker upp :) Det är roligt att kunna dela med sig av sina idéer.

   Radera