Kvällstur i Korgens Naturreservat

maj 18, 2015

Igårkväll styrde vi kosan mot Korgens Naturreservat. Vi skulle reka en längre dagstur till företaget med ett stopp på klippan på berget Korgen. 
Vandringen började bra och det blev en liten kraftigare stigning de första 400 metrarna än vad som kanske var tänkt. Ju högre upp på berget vi kom desto mer snö låg kvar på marken. Efter en och en halv timme stod vi på klippan med fantastisk utsikt över naturen. Vi stannade där en stund och åt middag; smoothie, knäckebrödmackor och te. Eftersom att planen var att runda Korgtjärnen som ligger precis under berget så fick vi försöka hitta en väg ner på norra sidan. De kommande kilometrarna var dock inte något att glädjas över då snön gick upp till låren på vissa ställen. Inget vi hade räknat med innan vi startade. Men att vända var det förstås inte tal om, vi kämpade oss igenom snömassorna och kom tillslut ner på torrare mark där vi följde kanten på tjärnen och sedan hittade en stig som ledde oss tillbaka till bilen. 

Nyfikna renar vid infarten till naturreservatet. Foto: Eric Borg
Trots att vi inte var tillbaka förrän halv elva på kvällen så var det ljust som mitt i dagen. Och det är ju det jag älskar som mest med sommaren; det spelar ingen roll vad klockan är, det finns alltid tid för ett äventyr! 
Det gäller att man vet var man sätter fötterna. Foto: Eric Borg
Härligt med bara och lättvandrade hällmarker. Foto: Eric Borg
Milsvid utsikt från naturreservatets norra bergssida. Foto: Eric Borg
Två älgar, två harar och tre renar visade sig under kvällens vandring.

Du Kanske Också Gillar

0 kommentarer