Arbete i friska luften

juni 11, 2015

Foto: Martin Mårtensson
Idag har jag och min bror satt den sista planten. Vi har sedan förra måndagen planterat gran- och  tallbäbisar på kalhygget bredvid min mamma och hennes sambos gård.

Jag tycker det är så fantastiskt. Med hjälp av en sele där du kan placera två kassetter med plant och ett planteringsrör så kan du få skogen att växa sig stor och stark igen. Jag skulle kunna fortsätta i flera veckor till.

Inte nog med att jag har fått lära mig i vilken miljö vissa trädsorter trivs bäst ( jag älskar att lära mig nya saker om naturen! ) så har detta arbete även sett till att jag rört på mig varje dag och fått andas frisk luft i flera timmar. Och den enda skadan jag lyckats få är ett gigantiskt blåmärke på mitt vänstra smalben, inte värre än så alltså!

Imorgon ska jag nyttja min lediga dag till att orientera, orientera och orientera. Och så blir det surströmming på kvällen! :)
Och så ska granbäbisen ner i röret...
Busen har hållit koll på oss från ovan hela dagen.
Massor av granbäbisar i en kassett.
Foto: Martin Mårtensson

Du Kanske Också Gillar

1 kommentarer

 1. Råkade bara av en slump hamna här, eller gjorde jag det. Kommer inte ihåg längre. Sökte först efter friluftsliv, vandring, frihet och lycka och plötsligt var jag här och läste detta.
  Tackar för att du delar med dig de fina upplevelserna av ditt liv. Det är bara konstatera att vissa lever i större rikedomar än man själv gör.
  Men inte för att man är avundsjuk utan mer för att man blir inspirerad.
  I nästa liv ska jag bli granplantan du satt, stillsamt och varsamt sättas i jord och där vara och se ut över landskap böljandes ro.
  Och gott om vänner lär jag då ha när mörkret faller in och skådespel av norrsken tar in.

  :)


  SvaraRadera